Настановча нарада з організації проведення виробничої педагогічної практики в закладах загальної середньої освіти для студентів ІV курсу

02.02.2024 на кафедрі французької філології відбулася настановча нарада з організації проведення виробничої педагогічної практики в закладах загальної середньої освіти для студентів ІV курсу спеціальності 035.055 Романські мови і літератури (переклад включно), перша – французька.

З вітальним словом виступила завідувачка кафедри, доктор філологічних наук, професор Ольга Альбертівна Бігун, яка виокремила основні напрямки роботи вчителя-практиканта у школі, його права та обов’язки. 

На нараді також були присутні методисти кафедри педагогіки та освітнього менеджменту ім. Богдана Ступарика доктор мистецтвознавства, доцент, професор Богдан Дмитрович Кіндратюк  та кафедри психології розвитку кандидат психологічних наук Ірина Василівна Опанасюк. Вони розповіли студентам про особливості педагогічної практики, компетенції, якими має оперувати сучасний педагог та наголосили, що молодий вчитель-практикант передусім має бути у взаємодії з вчительським колективом школи, співпрацювати не тільки з батьками та дітьми, але також зі шкільним психологом, який допоможе дізнатися більше про своїх вихованців та створити умови для того, щоб діти змогли реалізувати свої здібності.

Керівник практики ознайомила студентів з методичними рекомендаціями та програмою виробничої практики, а також розповіла про структуру виконання індивідуального завдання та документації, яка повинна бути сформована та подана на кафедру по завершенню практики.