Новий студентський проєкт навчання французької мови на базі Тлумацького ліцею №2

Студенти французького відділення разом із доцентом Андрієм Біласом започаткували проєкт з прикладного навчання французької мови у закладах загальної середньої освіти. Перший такий захід нещодавно було організовано з учнями 8 класу ліцею №2 Тлумацької міської ради. Студент Володимир Мосейчук ознайомив учнів з можливостями вивчення французької мови як прикладної засобами ділових ігор. Учням було запропоновано зіграти в гру « Monopoly », де всі дії варто було називати французькою мовою, адже власне дидактичні засоби, тобто ігровий комплекс, люб’язно наданий волонтерами з Франції, поданий французькою мовою (від інструкцій до назв дій і стратегій).
Учні захоплююче провели час на уроці у процесі навчально-прикладної гри, яка дозволяє розвивати стратегічне мислення та уважність, навички торгівлі, уміння вести переговори та домовлятися з іншими гравцями. Таким чином учні вивчають французьку мову, занурюючись в ігрову діяльність для реалізації економічної стратегії.
Ми вдячні за чудову організацію навчально-прикладного ігрового заходу з учнями директорці ліцею Аллі Лабі, заступникам директора, вчителям французької мови Ніні Шкурі та Аллі Золотарчук. Сподіваємося на плідну співпрацю з цим ліцеєм.
Дякуємо друзям з Франції, волонтерам з Асоціації «Abeille Franco – Ukrainienne», які нам надіслали франкомовні ігри для застосування у
новітньому навчанні французької мови.