Стажування студентки 5 курсу кафедри французької філології у Франції

Привіт! Мене звати Тетяна! Я студентка 5 курсу Кафедра французької філології і  сьогодні я розповім про свій досвід стажування у Франції , у організації AMICIF.  Франція була моєю країною мрії, тому коли я побачила повідомлення про стажування, а саме в Парижі – я без вагань почала готуватись.

Для запису на стажування потрібно: копію закордонного паспорта, мотиваційний лист, рекомендаційні листи з університету (чи з організації, яка викладає французьку мову). Опісля чекаємо результатів відбору 🙂 Все залежить від центру: скільки місць, регламент віку та інші критерії. 

З прибуттям, всіх стажерів поселяють на 2- 3 дні в центрі для молоді, щоб зустрітись з усіма представниками Ліонс Клубу, а саме з президентом, заступниками, директорами  центрів та аніматорами. Під час цих днів, кожна країна готує показ, щоб представити різні традиції. Ви можете танцювати, співати, грати на музичних інструментах тощо. Головне, представити країну якнайкраще! 

А зараз найцікавіша частина – стажування у CIF(IC)! Перебувши, 2- 3 дні в центрі для молоді, ми роз’їхались до прийомних сімей, для того  щоб зрозуміти життя французів зсередини. Я мала чудову нагоду побути тиждень у прекрасній сім’ї. Себастьян та Маліні, маючи своїх п’ятьох дітей, прийняли мене як свою дитину. За час перебування ми відвідали Ейфелеву Вежу, музей Гревен, поїхали на море, посиділи разом у колі сім’ї. Я відчувала їхню підтримку та допомогу завжди. І знову переїзд. Ми проживали у місті Нантер ( 30 хв від Парижу). Умови проживання чудові: окремі кімнати для кожного стажера, цілодобова охорона, допомога директорів та аніматорів центру. Щовечора ми готували презентації країн, тим самим відкривали нові горизонти. Переглядаючи, ти розумієш наскільки світ вузенький, і що немає перешкод для візиту тієї чи іншої країни. 

Програма стажування була насичена кожен день. Французька Академія, Сенат , Монмартр, Ейфелева вежа, музеї , замки… Але після прогулянок,ти відчуваєш приємну втомленість. І плюс, купу фото у твоєму телефоні/фотоапараті 🙂 

Під час стажування, ми стали як одна велика дружна інтернаціональна родина. Це найкраща ціль нашого стажування. Не зважаючи на вік, колір шкіри, національність чи віросповідання- ми були готові допомогти одне одному, підтримати, розрадити та розвеселити. 

Кожен з нас взяв для себе щось нове, щось цінне , а саме- дружбу та любов. Тому, студенти кафедри французької філології, не вагайтесь приймати виклики життя! Використовуйте всі свої можливості по максимуму! Проживайте це життя на повну! Обирайте АМІСIF для колориту вашого життя !