Французька ідентичність як лінгвокультурний феномен: онлайн-зустріч з Ольгою Косович доктором філологічних наук, професором, завідувачем кафедри романо-германської філології Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка

23 травня 2023 року відбулась гостьова лекція під назвою “Французька ідентичність як лінгвокультурний феномен”, в онлайн-форматі за допомогою платформи Zoom. Цей захід привернув увагу викладачів та студентів кафедри французької філології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, які взяли активну участь у обговоренні . Вони висловили зацікавленість у поглибленні знань про французьку мову та культуру.

Головним організатором заходу була відома доктор філологічних наук та професор Ольга Косович. Під час лекції було зроблено акцент на те, що французька мова та культура мають глибокі історичні коріння, які вплинули на розвиток і формування французької ідентичності. Учасники заходу обговорювали різноманітні аспекти французької мови, включаючи лінгвістичні особливості, літературу, мистецтво, культурні традиції та політику.

Лекція надала можливості для учасників обмінюватись думками та досвідом. Професор Ольга Косович провела панельну дискусію, в ході якої учасники обговорювали питання, пов’язані зі збереженням французької ідентичності в сучасному світі та її місцем у глобальному контексті.