ВОРКШОП «ІННОВАЦІЇ У ВИКЛАДАННІ ФРАНЦУЗЬКОЇ МОВИ У ЗАКЛАДАХ СЕРЕДНЬОЇ ЗАГАЛЬНОЇ ОСВІТИ»

03 лютого 2020 кафедра французької філології спільно з Центром інноваційних освітніх технологій «PNU-EcoSystem» організували і провели воркшоп «Інновації у викладанні французької мови у закладах середньої загальної освіти» з настановами для студентів ОП «Французька мова і література» перед проходженням виробничої педагогічної практики.

Використання онлайн-технологій дозволило реалізувати дистанційне спостереження за інтерактивним уроком французької мови, який проводила Марія Лисаник, вчителька французької мови Калуського ліцею № 2 Калуської міської ради Івано-Франківської області, переможець обласного туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2019» (номінація «Французька мова»).

Відкрили роботу воркшопу директор Центру інноваційних освітніх технологій, «PNU-EcoSystem» Олена Будник та завідувач кафедри французької філології Ольга Бігун. Олена Будник ознайомила студентів ОП «Французька мова і література» з цікавими креативними локаціями Центру та його можливостями у формуванні сучасного фахівця іноземної мови. Ольга Бігун привітала студентів 4-го курсу з новим етапом у їхньому студентському житті, а саме виробничою педагогічною практикою, яку вони проходитимуть у школах м.Івано-Франківська.

Студенти з неабияким зацікавленням спостерігали за майстер-класом колишньої випускниці факультету іноземних Марії Лисаник на тему «Новітні технології викладання на уроці французької мови: екологічний аспект». Інтерактивне і надзвичайно інтенсивне ведення уроку у виконанні вчительки надало студентам натхнення до успішного практикування своїх педагогічних навичок у реальних шкільних умовах.

Керівник-методист практики Людмила Цюпа ознайомила студентів з їх розподілом по школах, їх наставниками-методистами від французької філології, кафедри педагогіки та освітнього менеджменту імені Богдана Ступарика та кафедри соціальної психології та психології розвитку.

Доцент кафедри французької філології Андрій Білас запропонував потижневий алгоритм проходження практики та поділився практичними порадами щодо інноваційного проведення уроків.

Доцент кафедри педагогіки та освітнього менеджменту імені Богдана Ступарика Любов Прокопів висвітлила педагогічні чинники впровадження інновацій у практику викладання іноземних мов у школі.

Доцент кафедри соціальної психології та психології розвитку Олеся Коропецька розкрила потенціал інноваційності у викладанні іноземних мов у контексті психологічних технологій.

Тематика доповіді директора Центру інноваційних освітніх технологій, «PNU-EcoSystem» Олени Будник стосувалася модернізації змісту вищої освіти у контексті вдосконалення професійної підготовки вчителів з використанням інноваційних педагогічних технологій. На завершення воркшопу Олена Будник провела зі студентами інтерактивну гру-тестування з інноваційних технологій педагогічної діяльності.