Marathon de la Francophonie 2018

Наші викладачі та студенти нашої спеціальності взяли участь у всеукраїнському “Марафоні Франкофонії”. В рамках програми свята 20 березня в університеті пройшли заходи, приурочені відзначенню Міжнародного дня французької мови. Організаторами марафону виступили Посольство Франції в Україні та Французький інститут в Україні.

Цьогорічна програма свята була цікавою і різноманітною. Учасники марафону мали нагоду проявити себе в різних тематичних іграх та конкурсах. Зокрема, студентські команди позмагалися в творчому завданні, під час виконання якого треба було підписати карикатури, пов’язані з свободою самовираження. Також поспілкуватися французькою мовою на тему “Свобода самовираження” та познайомилися з поезією Поля Елюара “Свобода”. Учасники заходу охоче відповідали на питання, дискутували, дивилися цікаві відео та співали в караоке улюблені французькі пісні.

 

Нагадаємо, “Дні Франкофонії” є частиною програми святкування в Україні щорічного фестивалю “Французька весна”. Кожного квітня фестиваль пропонує різноманітну програму в сфері образотворчого мистецтва, кіно, літератури та інших галузей культури. «Французька весна» відбувається в багатьох містах України. Цьогоріч захід пройде і в Івано-Франківську.